poëzie om in te kaderen

Dit gedicht ken ik al een poosje en is helemaal toepasselijk bij een poepsimpel leven, dus hier helemaal op zijn plaats. Waar draait het eigenlijk allemaal om?

Afbeeldingsresultaat voor dust if you must

N.B. In een tiny house is het zooooo klein, dat ge er het stof zó hebt weggenomen, en helemaal geen stofzuiger nodig (ooit in het ouderlijke huis hadden wij er zelfs één boven én één beneden, van overdreven luxe gesproken). Met een borstel veegt ge de vloer, of keert ge hem naargelang uit welke streek ge afkomstig zijt. En niet te vergeten: elk huishoudelijk klusje kunt ge – alleen of samen – mindful doen, of in meditatie, of zingend, of verhalen verzinnend, of lachyoga-bekkentrekkend, of extra moeilijk gemaakt met uw ogen dicht. Of nog iets helemaal anders want elk moment is vol nieuwe mogelijkheden. In het vakske voor commentaar hieronder moogt ge uw favoriete manier van stof wegnemen of met de borstel keren, mededelen. Gewoon ademend is te flauw om te vermelden…

Voorbije drie dagen heb ik enorm mijn heerlijke best gedaan in mijn zelfverkondigde vrije thuisweek: elke dag de fiets op en de wijde natuur in; rondwanderen, stilzitten, praten met passanten en vooral veel zwemmen in de toch nog hier en daar aanwezige “natuurlijke” waters die ge rond Mechelen kunt vinden. En morgen keer ik nog eens terug naar de Ardennen, beetje kamperen samen met een andere nomadenziel. Avonturen te beleven!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s